12 september 2018 Samen slim inzamelen

Samen slim inzamelen

In 2019 voeren we een proef uit met een andere manier van afval inzamelen. Zo winnen we steeds meer materialen terug die we opnieuw kunnen gebruiken.

Samen Slim Inzamelen

In 2019 voeren we een proef uit met een andere manier van afval inzamelen. Zo winnen we steeds meer materialen terug die we opnieuw kunnen gebruiken.

Proef

Ook de gemeenteraad wil een schoon en duurzaam Epe, net als u. Daarom is vorig jaar besloten een proef uit te voeren voor een nog betere afvalscheiding. Want hoe beter afval gescheiden wordt, hoe meer materialen kunnen worden hergebruikt. Zo maken ze van melkpakken bijvoorbeeld wc-papier en emmers.

De proef Samen Slim Inzamelen start in 2019 en duurt een jaar. Na afloop van de proef zal de gemeenteraad besluiten of dit in heel Epe ingevoerd wordt.

De proef wordt in twee wijken uitgevoerd:

  • Oene
  • Vaassen, rondom sportpark De Egelbeek

Let op: Heel Oene doet mee, behalve de adressen aan de Koekampsweg, Kuiperkampsweg en één aan de Molenstraat/Kuiperkampsweg waar op dinsdag ingezameld wordt. Bij deze adressen zet Circulus-Berkel vanwege de smallere wegen een kleiner voertuig in. Bewoners van deze adressen hebben dan ook geen brief ontvangen.


Wat houdt de Samen Slim Inzamelen in?

1 Herbruikbare materialen worden aan huis ingezameld.

2 Bewoners ontvangen een blauwe container voor papier.

3 Bewoners krijgen ook een BEST-tas voor de inzameling van boeken, elektronica, speelgoed en textiel.

4 Bewoners brengen restafval naar ondergrondse containers in de buurt. Het gebruik van de ondergrondse containers is gratis.

5 De grijze container aan huis verdwijnt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws