12 september 2018 Restafval wegbrengen in Oene en Vaassen

Restafval wegbrengen in Oene en Vaassen

De deelnemers aan Samen Slim Inzamelen brengen hun restafval weg naar ondergrondse containers in de buurt.

Restafval wegbrengen

De deelnemers aan Samen Slim Inzamelen brengen hun restafval weg naar ondergrondse containers in de buurt.

Doordat mensen steeds beter hun afval scheiden en herbruikbare materialen apart aanbieden, blijft er steeds minder restafval over. Dit restafval brengen de inwoners zelf weg naar ondergrondse containers in de buurt. Dat betekent dat de grijze containers aan huis niet meer nodig zijn. Deze zullen worden ingenomen.

Gratis

Het gebruik van de ondergrondse container is gratis. U kunt zo vaak u wilt een zakje wegbrengen.

Milieupas

U kunt gebruik maken van alle containers in het gebied dat aan Samen Slim Inzamelen meedoet. Bewoners van laagbouw hebben daarvoor een nieuwe milieupas ontvangen. De milieupas van bewoners van appartementen is vanaf half oktober 2018 geschikt voor het gebruik van meerdere ondergrondse containers.

Hier kunt u terecht in Vaassen

 

Hier kunt u terecht in Oene

U kunt deze pagina's na invoering van uw postcode ook inzien in de online kaart.

 

Naar 100 kilo

De gemeente Epe streeft naar maximaal honderd kilo restafval per persoon per jaar. Dat is zeker mogelijk. Er zijn gemeentes, bijvoorbeeld Deventer, waar het gemiddelde al minder dan honderd kilo per persoon is. Dat kunnen we in Epe natuurlijk ook!

In Epe was in 2017 de gemiddelde hoeveelheid restafval per persoon per jaar 183 kilo. Dat is al veel minder dan een paar jaar geleden, maar het kan nog minder. Kijk voor meer informatie over wat in welke bak hoort op www.circulus-berkel.nl/afvalstromen/

Zo werkt de ondergrondse container
  1. Houd de pas voor het venster
  2. Open de klep van de container
  3. Doe de zak erin en sluit de klep
Storing

Constateert u onverhoopt een storing aan de container? Circulus-Berkel ontvangt graag uw melding. Neem contact op met Circulus-Berkel. Plaats uw afvalzak niet naast de container! Neem deze mee naar huis of kies voor een container op een andere locatie. 


 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws