03 mei 2021 De mooiste container van heel Nederland staat in Vaassen

De mooiste container van heel Nederland staat in Vaassen

Circulus-Berkel plaatste op 30 april in Vaassen de 2000e ondergrondse container. De gemeente Epe kreeg de container aangeboden in een feestelijke 'verpakking'.

2000e container: afbeeldingen van dieren uit de omgeving

Vrijdag 30 april heeft wethouder Jan Aalbers de 2.000e ondergrondse container Circulus-Berkel geplaatst in Vaassen, aan de net gerenoveerde Dorpsstraat. Voor gemeente Epe en Circulus-Berkel was dit een moment om bij stil te staan.

De gemeente Epe kreeg de container voor restafval symbolisch overhandigd in een blijvende ‘cadeauverpakking’. Circulus-Berkel heeft de container als cadeau laten bekleden met een verrassende dierenprint om deze bijzondere mijlpaal te onderstrepen. Te zien zijn een uil, das, eekhoorn en bonte specht: dieren uit de omgeving van het landelijke Epe/Vaassen. Hieronder enkele detailopnames.

Aanwinst voor de gemeente

Wethouder Jan Aalbers nam het cadeau graag aan van directeur Huub Vervoorn, adjunct-directeur van Circulus-Berkel. De wethouder liet de ondergrondse container met hulp van de kraanwagenchauffeur op zijn plek in de grond zakken. Wethouder Jan Aalbers: “Deze mooie container is echt een aanwinst voor onze gemeente. Het onderstreept het goede effect dat we zien van onze gewijzigde restafvalinzameling. In het eerste kwartaal van dit jaar is de hoeveelheid restafval al fors verminderd. Deze container zal daar zeker ook aan bijdragen.”

In goede aarde

Meerdere buurtbewoners hebben inmiddels de ‘mooiste buurtcontainer van Nederland’ gezien. Het bijzondere uiterlijk maar ook de plaatsing viel in goede aarde. Een van hen gaf spontaan aan dat ze blij is met de komst van de buurtcontainer. De buurtcontainer is inmiddels in het werkgebied van de negen gemeenten van Circulus-Berkel een bekend verschijnsel op vele plekken. Bewoners zijn steeds meer gewend om een deel van hun afval zelf weg te brengen.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws