02 februari 2021 Week van de Circulaire Economie: verwegshow? Welnee!

Week van de Circulaire Economie: verwegshow? Welnee!

Week van de Circulaire Economie

Circulaire economie: verwegshow? Welnee! 


Het is deze week de Week van de Circulaire Economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen opnieuw gebruikt. De verwegshow? Welnee joh! Deze week geven we verschillende mensen om ons heen een klein 'podium' om aan te geven wat zij onder een circulaire wereld verstaan. Iedere dag vullen we dit bericht aan met reacties. 

Wie van ons als eerste een klein podium verdient is Timmy de Vos van de e-waste en textielraces die ook regelmatig binnen onze gemeenten worden georganiseerd. Wij hebben ons door middel van partnership aan zijn intitiatieven verbonden. Maandag 1 februari werd bekend dat hij de een prachtige prijs heeft gewonnen: de Circular Award Public 2021. Wij feliciteren Timmy de Vos en zijn collega’s en hopen dat we samen met onze gemeenten weer snel aan de slag kunnen met de races, waarbij we leerlingen op een speelse manier betrekken bij het inzamelen van kleine elektrische apparaten en textiel. Om die reden – het betrekken van jeugd bij circulariteit –kreeg Timmy deze mooie prijs.

Vandaag, woensdag 3 februari, geven we even het woord aan Susan uit Deventer, die 'circulair' liever verbeeldde met een ontwerp dat haar bureau speciaal voor deze week maakte. Ze zei er het volgende bij: 'Circulair is voor mij een ideale wereld voor natuur, landschap, mens en dier. Eén waarin plastic afval geen gevaar meer vormt.’ En ze maakte daar deze prachtige plaat bij. Heb je ook een inspirerend voorbeeld? Laat het ons weten!

Volg je onze facebook-pagina? Dan heb je op 4 februari vast de mooie foto's en tips gezien van Yke uit Vorden. Als fotograaf deelde hij met ons prachtige beelden.
"De kerstboom is herplant voor volgend jaar. De basaltkeien zijn gratis opgehaald; er is een vuurplaats van gemetseld. Het insectenhotel is gemaakt van oude pallets en potjes en het vogelhuis van restanten hout." In de Smintblikjes bewaart hij bloemzaden: volgend jaar wéér prachtige zonnebloemen!

Heb jij ook leuke voorbeelden? We horen ze graag!

Het is alweer vrijdag! Hoe zag jouw circulaire week eruit? Geen verweg-show toch? Met kleine stapjes maak je soms al een groot verschil! Maarten uit Apeldoorn stuurde ons: "Als ik aan circulair denk, dan denk ik aan hoe te gek het is dat er van plastic truien gemaakt kunnen worden!" Thanks Maarten! De animatie hieronder is speciaal voor jou! Wel even op de afbeelding klikken. 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws