02 juni 2021 Textiel Race in Doesburg van start

Textiel Race in Doesburg van start

Leerlingen van basisschool De Horizon en De Wetelaar doen deze maand mee met de regionale Textiel Race. De leerlingen doen hun best zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Helpt u mee?

De Textiel Race vindt van 7 juni tot en met 1 juli plaats in de gemeenten Doesburg, Rheden, Brummen en Zutphen. Tien basisscholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en ander textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

Doe ook mee!

In Doesburg werd in 2020 ruim 50.000 kilo textiel gescheiden ingeleverd. Toch belandde naar schatting nog meer dan 20.000 kilo bij het restafval. Jammer, want ook dat textiel kan prima hergebruikt worden. Heeft u nog kleding of ander textiel over? Doe dan mee met de Textiel Race. Aanmelden kan eenvoudig tot en met 1 juli via de website van de Textiel Race:

 Aanmelden textiel Doesburg Textiel Race 

Leerlingen van De Horizon en De Wetelaar halen uw aangemeld textiel op. Ook kapot of versleten textiel is welkom. Alleen geen vervuild of nat textiel. De Textiel Race is een samenwerking tussen de gemeente, Circulus-Berkel, 2Switch, Leger des Heils Reshare en de organisatie Textiel Race.

Wethouder Birgit van Veldhuizen startte de Textiel Race bij OBS De Horizon. Groep 7 is er klaar voor!

 


Wat te doen met uw textiel na de Textiel Race? U kunt uw oude kleding, schoenen, huishoudtextiel, lappen stof, gordijnen, knuffels en ander textiel gratis kwijt in de ondergrondse textielcontainers op de milieuparkjes en op het Recycleplein. Of doe het in de BEST-tas. Ook versleten of kapot textiel is welkom en wordt hergebruikt! Alleen geen nat of vervuild textiel. Doe uw textiel in een zak en sluit deze goed af. Schoenen graag met veters aan elkaar knopen. Dank u wel!


 

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws