03 december 2019 Opruimactie vuurwerkafval 2 januari

Opruimactie vuurwerkafval 2 januari

Begin het nieuwe jaar opgeruimd! Lever op 2 januari uw vuurwerkresten in en ontvang per volle vuilniszak 50 cent.

Door mee te doen aan deze actie levert u een bijdrage aan een schone buurt én wordt u direct voor uw inzet beloond. Bovendien helpt u op deze manier te voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers vallen. Het is voor de derde keer dat de gemeente deze actie organiseert in samenwerking met Circulus-Berkel.

Waar inleveren?

De volle vuilniszakken met vuurwerkafval kunt u op donderdag 2 januari tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren bij het Recycleplein aan de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg. U vindt de container voor de zakken met vuurwerkafval op het gratis deel. Vergeet uw milieupas niet mee te nemen, hiermee krijgt u toegang tot het Recycleplein. Voor iedere volle zak vuurwerkafval ontvangt u € 0,50.

Verspreiding flyers

Speciaal voor de actie zijn flyers gemaakt die worden meegegeven aan iedere klant die vuurwerk koopt in Doesburg.

Aandacht voor veiligheid

Elk jaar weer gebeuren er ongelukken met vuurwerk. Jongeren zijn de grootste risicogroep. Vooral hoofd en handen worden vaak getroffen. Dat gebeurt vaak tijdens het afsteken, maar ook daarna kunnen ongelukken gebeuren.

Belangrijkste tip is om ‘weigeraars’ (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan te steken: de lont kan al zover zijn opgebrand dat het vuurwerk bij een hernieuwde poging direct explodeert.

Vuurwerk kan het beste onschadelijk worden gemaakt door het in water te dompelen of er een emmer water overheen te gooien.

Meer informatie over samen met kinderen veilig omgaan met vuurwerk: www.veiligheid.nl

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws