Geen papiercontainer of juist een grotere?

Geef uw keuze aan ons door!

In de week van 26 t/m 30 november krijgt u post van de gemeente Doesburg en Circulus-Berkel. U ontvangt een afvalkalender en informatie over de nieuwe papierinzameling. Heeft u in uw brief een persoonlijke code gekregen? Dan kunt u hier uw keuze doorgeven.

Molenvelden, De Ooi en Beinum

Bewoners die nu een grijze container hebben, hebben drie keuzemogelijkheden:

1) Uw grijze container wordt papiercontainer

Wilt u uw grijze container vanaf eind december gaan gebruiken als papiercontainer,
dan hoeft u nu niets te doen. Aanmelden is niet nodig. Na de laatste inzameling van restafval met de grijze container, kunt u deze gebruiken voor het verzamelen van uw oud papier en karton. U ontvangt rond de jaarwisseling een sticker met daarop ‘papier’ die u op de grijze container kunt plakken. De eerste inzameling door scholen en verenigingen met de papiercontainer is in januari.

2) Een grotere papiercontainer bestellen

Veel inwoners hebben nu een 140 liter grijze container. Er zijn ook grotere papiercontainers met een inhoud van 240 liter beschikbaar. Deze zijn even groot als de oranje container voor pmd. De 240 liter papiercontainer kunt u nu gratis bestellen. Klik hier om een 240 liter papiercontainer te bestellen. Uw grijze container wordt dan na de laatste inzameling in december omgeruild voor een 240 liter papiercontainer. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Over de omruildatum krijgt u na aanmelding persoonlijk bericht.

3) Uw container inleveren

Brengt u uw oud papier liever weg naar de verzamelcontainers of het Recycleplein? Dan kunt u uw grijze container na de laatste inzameling van restafval in december ook inleveren. Wij halen de container dan gratis bij u op. Klik hier als u uw grijze container wilt inleveren. Over de inleverdatum krijgt u na aanmelding persoonlijk bericht.

Buitengebied

Bewoners in het buitengebied vormen een uitzondering. Zij gaan over op 'Inzamelen op maat' en krijgen een papiercontainer thuisbezorgd. Bent u bewoner van het buitengebied en wilt u geen papiercontainer ontvangen? Klik dan hier.

Appartementen en binnenstad

Bewoners van appartementen en de binnenstad kunnen een eigen papiercontainer aanvragen bij Circulus-Berkel. Voorwaarde hiervoor is dat de container op eigen terrein gestald wordt en aangeboden wordt in de route. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel.

Meer informatie

Meer weten wat er wijzigt en waarom? Kijk dan op:

 www.circulus-berkel.nl/doesburg/minder-afval 

Gepubliceerd op 26 november 2018