De grijze container wordt de gratis papiercontainer

In de week van 24 tot en met 29 december worden de grijze containers met restafval voor het laatst geleegd. Uw grijze container wordt een papiercontainer: u kunt er uw oud papier en karton in bewaren. De inzamelende scholen en verenigingen komen in januari de papiercontainers voor het eerst gratis legen.

U ontvangt binnenkort een sticker om op de container te plakken. Heeft u zich bij Circulus-Berkel opgegeven voor een grotere papiercontainer of aangegeven dat u geen papiercontainer wilt? Dan krijgt u persoonlijk bericht over de omruil- of ophaaldatum. In januari worden ook de papiercontainers bezorgd bij bewoners van de binnenstad en appartementen, die er een hebben aangevraagd.

Restafval

Heeft u de laatste inzameldag van de grijze containers gemist en zit er nog restafval in uw grijze container? Breng uw restafval dan weg naar de ondergrondse containers.

Inzameldagen oud papier

Vanaf januari halen scholen en verenigingen het oud papier gratis met de papiercontainers op. Er wordt dus geen tarief in rekening gebracht voor het legen van de papiercontainer, dit is voor u kosteloos. Uw inzameldagen vindt u op uw papieren afvalkalender (verspreid eind november), de digitale kalender en de app.

Buitengebied

In het buitengebied van Doesburg gaan bewoners over op 'Inzamelen op Maat': zij behouden de grijze container voor restafval en melden zich vooraf bij Circulus-Berkel aan als zij de container geleegd willen hebben. In dat geval is er een tarief per lediging van toepassing. Deze bewoners ontvangen -indien gewenst- een aparte papiercontainer voor oud papier en karton. De papiercontainer wordt gratis geleegd.

Verzamelcontainers papier

Wie geen papiercontainer heeft, kan papier gratis wegbrengen naar een van de acht ondergrondse verzamelcontainers in Doesburg of het Recycleplein. U vindt de containers op de volgende locaties:

  • Beumerskamp
  • Bleekerskade
  • Goudenregenstraat
  • Halvemaanweg
  • Kloostertuin
  • Korte Koepoortstraat
  • Kraakselaan t.h.v. nr. 103
  • Van Brakellaan (achter Grotenhuys)
Gepubliceerd op 28 december 2018