01 oktober 2018 De bladkorven staan er weer

De bladkorven staan er weer

De bladkorven staan er weer!

Hoewel de herfst nog maar net is begonnen vallen de bladeren al volop. Door de lange droge periode is dit eerder dan gebruikelijk. Natuurlijk willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden.

Daarom rijdt de veegwagen de rondes door de wijken en gaan onze collega’s met bladblazers op pad. Ook u kunt weer een handje helpen bij het ruimen van blad; vanaf 1 oktober worden daarvoor – verspreid over de gemeente - bladkorven geplaatst.

Vegen en bladblazen

In combinatie met regen kan bladafval voor gladheid zorgen en onveilige (verkeers)situaties. Bladeren op wegen, stoepen en in bermen worden daarom zoveel mogelijk verwijderd. Dit werk wordt namens de gemeente uitgevoerd door Circulus-Berkel BuitenRuimte. De planning is daarbij afhankelijk van weersinvloeden zoals hevige wind en van boomsoorten. Zo laten sommige bomen de bladeren geleidelijk vallen, andere doen dat in één keer.

Bladkorven

Vanaf 1 oktober plaatsen we verspreid over de gemeente 24 bladkorven. U kunt met ons uw straat veilig en bladvrij houden door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in uw straat of wijk te brengen. Circulus-Berkel zorgt ervoor dat de korven op vaste dagen worden geleegd.

Van de inhoud van de bladkorven wordt compost gemaakt. Dat kan alleen als inhoud geen ‘vervuiling’ bevat. Belangrijk dus om te weten wat er precies in de korf mag.

  • De korven zijn in de eerste plaats bestemd voor bladafval.
  • Daarnaast zijn ook klein snoeiafval uit de tuin (takken korter dan 50 cm en minder dan 3 cm dik), onkruid en kleine plantjes welkom.
  • Het blad en het kleine snoeiafval doet u los in de bladkorf. Zakken horen niet in de korf, net als overig (snoei)afval, dikkere takken of bomen. Dit is vervuiling en belemmert de duurzame verwerking.

Signaleert u oneigenlijk gebruik of schade? Dan horen we graag van u, bijvoorbeeld via WhatsApp (06 10507300) of ons Servicenummer 0900 0552. Vermeld daarbij altijd het korfnummer.

Het nummer vindt u op de korf en op onderstaande kaart (zoom in en klik op het herfstblad).

 

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws