22 september 2019 De bladkorven staan er weer!

De bladkorven staan er weer!

Hoewel de herfst nog maar net is begonnen vallen de bladeren al volop. Door de lange droge periode is dit eerder dan gebruikelijk. Natuurlijk willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden.
 

Daarom rijdt de veegwagen de rondes door de wijken en gaan onze collega’s met bladblazers op pad. Ook u kunt weer een handje helpen bij het ruimen van blad; vanaf begin oktober worden daarvoor – verspreid over de gemeente - bladkorven geplaatst.

Vegen en bladblazen

In combinatie met regen kan bladafval voor gladheid zorgen en onveilige (verkeers)situaties. Bladeren op wegen, stoepen en in bermen worden daarom zoveel mogelijk verwijderd. Dit werk wordt namens de gemeente uitgevoerd door Circulus-Berkel BuitenRuimte. De planning is daarbij afhankelijk van weersinvloeden zoals hevige wind en van boomsoorten. Zo laten sommige bomen de bladeren geleidelijk vallen, andere doen dat in één keer.

Bladkorven vanaf oktober

Vanaf oktober plaatsen we - verspreid over de gemeente - 24 bladkorven. U kunt met ons uw straat veilig en bladvrij houden door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in uw straat of wijk te brengen. Circulus-Berkel zorgt ervoor dat de korven op vaste dagen worden geleegd.

De inhoud van de korven wordt duurzaam verwerkt. Dat kan alleen als inhoud geen ‘vervuiling’ bevat. Belangrijk dus om te weten wat er precies in de korf mag.

  • Het blad doet u los in de bladkorf. Zakken horen niet in de korf en natuurlijk ook niet naast de korf...
  • Wist u dat u snoei- en groenafval kosteloos naar het Recycleplein kunt brengen? Kijk op de pagina  snoei snoeiafval  hoe u het aanbiedt en op welke tijden u terecht kunt.

Dit jaar controleert de gemeente extra goed op vervuiling en 'bijplaatsingen'.

Vervuiling brengt hoge kosten met zich mee. Om ook volgend jaar bladkorven te kunnen plaatsen zijn 'schone korven' nodig.

Signaleert u oneigenlijk gebruik, vervuiling of schade?

Dan horen we graag van u, bijvoorbeeld via WhatsApp (06 10507300) of ons Servicenummer 0900 0552. Vermeld daarbij altijd het korfnummer.Het nummer vindt u op de bladkorf.

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws