Compostdag op zaterdag 30 maart 2019

De gemeente Doesburg en Circulus-Berkel organiseren ook dit jaar weer een gratis compostactie. Op zaterdag 30 maart 2019 bent u van harte welkom voor het afhalen van compost; een bedankje voor u van de gemeente voor het scheiden van uw gft. De actie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet vrijwilligers van Doesburgse sportverenigingen.

De gemeente Doesburg en Circulus-Berkel bedanken de inwoners met de Compostdag voor het scheiden van hun gft. Door gft apart te houden, vermindert de CO2-uitstoot, behouden we grondstoffen en zijn de verwerkingskosten lager. Het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene container wordt omgezet in groene energie en compost. Dit gft-compost krijgt u cadeau tijdens de Compostdag op zaterdag 30 maart! Het is een nuttige bodemverbeteraar voor de tuin.

Zo werkt de actie

Tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u op het Reycleplein aan de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg maximaal vijf zakken met 20 liter gft-compost gratis afhalen. Wij ontvangen u graag op het gratis deel van het Recycleplein. Voor deze actie geldt op=op. De actie vindt dus niet meer plaats op de Turfhaven, zoals eerdere jaren. 

Vrijwilligers

De actie is mede mogelijk door de inzet van vrijwilligers van de Doesburgse Watersport Vereniging, Volleybalvereniging The Phantoms, Kegelclub Alles Om en Gymnastiekvereniging Unitas. Onze hartelijke dank aan alle vrijwilligers!

Let op!

U kunt alleen compost meenemen voor uw eigen huishouden. Wilt u compost meenemen voor buren of familie? Dat kan alleen als uw buurman, buurvrouw of familielid uit de gemeente Doesburg zelf meekomt.

Gepubliceerd op 08 maart 2019

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Compostdag Recycleplein Doesburg

Parallelweg Den Helder 4
6982 DV Doesburg

Route berekenen

zaterdag 30 maart 2019

Gratis deel Recycleplein

10.00-14.00 uur

op=op