07 oktober 2020 Bladkorven: ze staan er weer

Bladkorven: ze staan er weer

De herfst is nu echte begonnen en de bladeren beginnen te vallen. Natuurlijk willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden.

Daarom rijdt de veegwagen de rondes door de wijken en gaan onze collega’s met bladblazers op pad. Ook u kunt weer een handje helpen bij het ruimen van blad;  daarvoor zijn – verspreid over de gemeente - bladkorven geplaatst.

Vegen en bladblazen

In combinatie met regen kan bladafval voor gladheid zorgen en onveilige (verkeers)situaties. Bladeren op wegen, stoepen en in bermen worden daarom zoveel mogelijk verwijderd. Dit werk wordt namens de gemeente uitgevoerd door Circulus-Berkel BuitenRuimte. De planning is daarbij afhankelijk van weersinvloeden zoals hevige wind en van boomsoorten. Zo laten sommige bomen de bladeren geleidelijk vallen, andere doen dat in één keer.

Bladkorven: hoe gebruikt u ze?

Verspreid over de gemeente zijn 24 bladkorven geplaatst. U kunt met ons uw straat veilig en bladvrij houden door bladafval bij elkaar te vegen en naar de korf in uw straat of wijk te brengen. Circulus-Berkel zorgt ervoor dat de korven op vaste dagen worden geleegd.

De inhoud van de korven wordt duurzaam verwerkt. Dat kan alleen als inhoud geen ‘vervuiling’ bevat. Belangrijk dus om te weten wat er precies in de korf mag.

  • Het blad doet u los in de bladkorf. Zakken horen niet in de korf en natuurlijk ook niet naast de korf...

Snoeiafval brengt u gratis naar het Recycleplein

  • De korven zijn bestemd voor bladafval. Takjes < 50 cm lang en <3 cm dik, onkruid en kleine plantjes kunt u eventueel ook in de korf kwijt.
  • Wist u dat u tot 500 kg snoei- en groenafval per jaar kosteloos naar het Recycleplein kunt brengen? Kijk bij  snoei snoeiafval  hoe u het aanbiedt. Onderaan vindt u op welke tijden u terecht kunt.

Klik op de afbeelding voor de bladkorvenkaart

Ook dit jaar controleert de gemeente goed op vervuiling en bijplaatsingen.

  • Vervuiling brengt hoge kosten met zich mee. Daarom zijn 'schone korven' van groot belang.
  • Wordt vervuiling gesignaleerd? Dan laat de gemeente de korf verwijderen.

Signaleert u oneigenlijk gebruik, vervuiling of schade?

Dan horen we graag van u, bijvoorbeeld via WhatsApp (06 10507300) of ons Servicenummer 0900 0552. Vermeld daarbij altijd het korfnummer. Het nummer vindt u op de bladkorf.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws