Sinterklaas met ‘vuilniswagen’ naar Dorpsschool

Eind november komt er een belangrijke e-mail binnen bij Circulus-Berkel. Van… Sinterklaas. Of we hem op 5 december naar de Dorpsschool in Bathmen willen brengen met een van onze inzamelwagens? Hij heeft namelijk gehoord dat de leerlingen druk zijn met een project over afval en daar vindt hij een aankomst met zo’n mooie wagen van Circulus-Berkel wel bij passen!

Nu zijn al onze wagens druk bezet: er moeten immers elke dag veel containers worden geleegd. Maar na wat intern overleg blijkt dat er die ochtend wel een wagen – mét chauffeur - vrijgemaakt kan worden voor de Goedheiligman.

Cadeautjes in de container

Sint wil graag zo dicht mogelijk bij het schoolplein uitstappen, dus chauffeur Marinus zet hem bijna óp het schoolplein af. Knap staaltje stuurmanskunst met zo’n grote wagen! Op het plein staan honderden kinderen op Sinterklaas te wachten. ‘Ik hoor dat jullie werken over afval’, vertelt Sint. ‘Daar hou ik van, opgeruimd staat netjes!’ Hij voegt de daad bij het woord door een container aan Marinus te overhandigen, die hem netjes leegt. Maar tot grote schrik van de kinderen zaten in die container… cadeautjes!
Gelukkig zit Piet op het dak en die heeft nog een flinke zak met pakjes bij zich, zodat de kinderen toch allemaal een presentje krijgen van Sint en Piet!

Gepubliceerd op 05 december 2018