Schoon Belonen voor Deventer verenigingen

Verenigingen in de gemeente Deventer kunnen meedoen aan het programma Schoon Belonen. Dit houdt in dat de club een aantal keer per jaar zwerfafval opruimt in de omgeving en hiervoor een vergoeding ontvangt. Clubs die hieraan meedoen, kunnen ook een container voor flesjes en blikjes krijgen waarmee op de vereniging afval gescheiden kan worden.

Schoon Belonen is onderdeel van CleanWise; een educatief programma rondom afval scheiden dat is ontwikkeld door Circulus-Berkel. Door zich aan te sluiten bij Schoon Belonen kunnen verenigingen bijdragen aan een schone, opgeruimde omgeving. Verenigingen die een aantal keren per jaar zwerfafval opruimen, krijgen daarvoor een beloning. In Deventer is de uitvoering van dit programma in handen van de Deventer Schoon Familie.

Materialen

Een vereniging geeft - in overleg met de Deventer Schoon Familie  die de actie coördineert - aan hoe groot het gebied is dat ze schoon willen en/of kunnen maken. Van de Deventer Schoon Familie krijgen ze materialen om zwerfafval te verzamelen. In aanvulling hierop kan de club ook een container voor flesjes en blikjes aanvragen. Die container wordt geleegd door Circulus-Berkel. De verenigingen kunnen dus ook intern beginnen met afvalscheiding.

Beloning

Nadat er een schoonmaakactie is gehouden, controleren medewerkers van de Deventer Schoon Familie of het gebied inderdaad voldoende schoon is. Als dat het geval is krijgt de vereniging een financiële beloning. Die beloning moet ook echt ten goede komen aan de (jeugd)leden die de klus geklaard hebben. Bijvoorbeeld nieuwe materialen voor de club.

Meer weten?

Wilt u meer weten of meedoen met uw club? Stuur dan een e-mail naar de Deventer Schoon Familie en er wordt contact met u opgenomen over de voorwaarden en mogelijkheden.

Gepubliceerd op 30 november 2018