13 februari 2020 Legen ondergrondse containers met harde wind

Legen ondergrondse containers met harde wind

Onze collega’s zijn vandaag weer druk aan het werk om de ondergrondse containers en verzamelcontainers te legen. Door de harde wind konden maandag 10 februari niet alle containers voor bijvoorbeeld pmd en papier volgens planning geleegd worden. Harde wind en windstoten leveren namelijk gevaarlijke situaties op bij het legen. Inmiddels is onze dienstverlening weer op peil.

Windkracht 6 en hoger geven problemen bij het legen van ondergrondse containers en verzamelcontainers. Door de wind(stoten) kunnen wij de containers dan vaak niet legen, het is dan niet veilig. Zodra de wind afzwakt, hervatten we de dienstverlening zoveel mogelijk. Komt u bij een ondergrondse container die onverhoopt vol is, bijvoorbeeld bij harde wind? Kom dan op een later moment terug en plaats geen afval naast de containers.

Snel binnenhalen

Bij harde wind kunnen ook de containers voor restafval, gft, pmd en papier omvallen en kan afval wegwaaien. Onze medewerkers doen hun best om alles zo netjes mogelijk achter te laten, maar dat lukt niet altijd onder bijzondere weersomstandigheden. Heeft u de container bij harde wind aan de weg gezet, haal die dan na leging zo snel mogelijk weer naar binnen.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Op de foto toont een chauffeur hoe een bovengrondse verzamelcontainer wordt geleegd. Bij harde wind of storm wordt de besturing lastig en kunnen risicovolle situaties ontstaan.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws