13 maart 2021 Deventenaren blij met compost

Deventenaren blij met compost

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart organiseerde Circulus-Berkel samen met de gemeente Deventer een corona-proof compostactie. Inwoners konden gratis gft-compost ophalen voor de tuin.

Op het terrein van het oude Recycleplein aan de Westfalenstraat 18-20 konden inwoners zakken compost ophalen. Voor de actie gold op=op en op zaterdag om 13.15 uur was al het compost inderdaad op.

Drive thru

Er was uiteraard veel aandacht om de actie corona-proof te laten verlopen. Op het terrein waren in totaal 16 laadplekken gemaakt, waar bezoekers naartoe werden geleid en zij de zakken konden pakken. Ondanks de harde wind en regen lieten medewerkers en inwoners zich niet afschrikken. In totaal mochten we ruim 3.000 bezoekers verwelkomen en werden er ruim 20.000 zakken gft-compost opgehaald. Veel bezoekers gaven aan de actie erg te waarderen.

Bedankje

Met het compost bedanken de gemeente Deventer en Circulus-Berkel de inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft). Scheiden van gft zorgt namelijk voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. Afgelopen jaar werd in de gemeente Deventer gemiddeld 127 kilo gft per inwoner apart ingeleverd. Het gft is omgezet in compost en groene energie.

  Lees meer over de herkomst en het gebruik van compost 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws