30 mei 2020 Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer

Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer

Het is druk op de Recyclepleinen in Nederland; we zijn met z’n allen veel meer thuis in deze Coronatijd. De Nederlanders zijn massaal aan het opruimen en klussen geslagen en hebben veel spullen om naar het Recycleplein te brengen. Bovendien worden er – om uw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen en voldoende afstand te kunnen houden – minder auto’s tegelijkertijd op de pleinen toegelaten. Dat leidt soms tot langere wachttijden.

Elke bezoeker van het Recycleplein in Deventer krijgt daarom – zolang de voorraad strekt – een aantal zakken compost, gemaakt van Deventer groente-, fruit- en tuinafval. Als bedankje voor het geduld. Wethouder Carlo Verhaar deelde op donderdag 28 mei de eerste zakken compost uit aan bezoekers van het plein. Het cadeautje werd met plezier in ontvangst genomen.

Waardering voor medewerkers

‘Ik heb veel bewondering voor de medewerkers van Circulus-Berkel die het op dit moment ongelooflijk druk hebben, nu zoveel inwoners de gedwongen tijd thuis gebruiken om eens goed op te ruimen, te verbouwen, of de tuin op te knappen,’ aldus de wethouder. ‘Op sommige momenten is het hier zo druk dat de rijen echt lang zijn. De medewerkers leiden dat allemaal in goede banen en dat waardeer ik heel erg.’

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws