07 november 2019 Bezoekers binnenstad kunnen straks hun PMD gescheiden aanbieden

Bezoekers binnenstad kunnen straks hun PMD gescheiden aanbieden

PMD apart, thuis en in de stad

Vanaf eind november kunnen bezoekers hun PMD gescheiden aanbieden in de binnenstad van Deventer. 

Bezoekers van de binnenstad kunnen hun plastic verpakkingen, blik en drankpakken (pmd) en overig afval vanaf eind november gescheiden kwijt. Een logische stap, nu afvalscheiding thuis steeds normaler wordt. Tussen medio oktober en eind november worden 56 nieuwe afvalbakken geplaatst; oude afvalbakken verdwijnen. De nieuwe bakken moet ook leiden tot een schonere binnenstad.

Afval scheiden wordt steeds vanzelfsprekender; thuis, op scholen, op het werk. Dan is het een logische stap om ook op straat afval te scheiden, vindt de gemeente. In het centrum van Deventer worden daarom nieuwe afvalbakken geplaatst, die het mogelijk maken om pmd gescheiden aan te bieden. Ook komen er nieuwe afvalbakken voor restafval.

Circulus-Berkel gaat monitoren of de bakken goed gebruikt worden, of de omgeving schoon blijft van zwerfvuil en hoe vaak de afvalbakken geleegd moeten worden voor een schone binnenstad. 

Planning

Voor de nieuw te plaatsen bakken is een plaatsingsplan gemaakt, gebaseerd op looproutes. Oude bakken die niet in dit plan passen worden weggehaald door het Groenbedrijf. Medewerkers van het Groenbedrijf plaatsen de komende weken ook de nieuwe afvalbakken. Straatwerk zal netjes worden hersteld en gevels worden gereinigd door Cambio, onderdeel van Circulus-Berkel.

Introductie

Als de klus geklaard is, volgt een feestelijke introductie met de boodschap: ‘Schone binnenstad, kinderspel!’. De nadruk ligt daarbij op het gemak en de vanzelfsprekendheid van het afval scheiden, ook in de binnenstad. Datum en locatie van de introductie zijn nog niet bekend. 

Plattegrond

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws