19 november 2019 56 nieuwe afvalbakken op 28 plekken

56 nieuwe afvalbakken op 28 plekken

PMD apart, thuis en in de stad

Vanaf eind november kunnen bezoekers hun PMD gescheiden aanbieden in de binnenstad van Deventer. 

Dinsdag 19 november - Bezoekers van de binnenstad kunnen hun plastic verpakkingen, blik en drankpakken (pmd) en overig afval vanaf eind november gescheiden kwijt. Een logische stap, nu afvalscheiding thuis steeds normaler wordt. Inmiddels zijn 56 nieuwe afvalbakken geplaatst.

PMD gescheiden inzamelen logische stap

Afval scheiden wordt steeds vanzelfsprekender; thuis, op scholen, op het werk. Dan is het een logische stap om ook op straat afval te scheiden, vindt de gemeente. In het centrum van Deventer zijn daarom nieuwe afvalbakken geplaatst, die het mogelijk maken om pmd gescheiden aan te bieden. Ook zijn er nieuwe afvalbakken voor restafval gekomen. De nieuwe bakken moet ook leiden tot een schonere binnenstad. Bewoners en bedrijven zijn eerder geïnformeerd via flyers en kaartjes.Volume

De bakken staan op strategische plaatsen, daar waar ze ook nodig zijn. Ze zijn met een inhoud van 70 liter groter dan de oude, waar 50 liter afval in paste. Al met al kan dezelfde hoeveelheid afval als voorheen worden afgevoerd. 

Monitoring

Circulus-Berkel gaat monitoren of de bakken goed gebruikt worden, of de omgeving schoon blijft van zwerfvuil en hoe vaak de afvalbakken geleegd moeten worden voor een schone binnenstad. Restafval en PMD worden om praktische redenen in twee rondes opgehaald.

De bakken zijn geplaatst op basis van een plan, gebaseerd op looproutes. Oude bakken die niet in dit plan pasten zijn weggehaald door het Groenbedrijf. Medewerkers van het Groenbedrijf zorgden ook voor de plaatsing van de nieuwe afvalbakken. Straatwerk is of wordt netjes hersteld en gevels worden gereinigd door Cambio, onderdeel van Circulus-Berkel.

Introductie

Op donderdag 21 november volgt bij het stadhuis een feestelijke introductie met de boodschap: ‘Schone binnenstad, kinderspel!’. De nadruk ligt daarbij op het gemak en de vanzelfsprekendheid van het afval scheiden, ook in de binnenstad.

Plattegrond

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws