0570 62 22 10

Vuurwerkrestenactie
 

Vuurwerk is mooi en spannend en hoort bij oud & nieuw. Boy Blindganger is dol op vuurwerk. Dagen van te voren verheugt hij zich op de jaarwisseling en de vuurwerkwinkel heeft een goeie klant aan hem!
Op Nieuwjaarsdag ligt er dan ook veel rommel in zijn straat, net als in een heleboel andere straten van de stad. Dat ziet er natuurlijk niet uit, maar dat is niet het enige bezwaar: het is namelijk ook gevaarlijk. Met een snelle opruimactie slaan we verschillende vliegen in een klap.

 Vuurwerkactie 2019 

Tussen de vuurwerkresten liggen veel blindgangers, vuurwerk dat niet is ontploft en geen goede lont meer heeft.
Jongeren vinden het reuze spannend om in de vuurwerkresten naar – volgens hun – nog bruikbaar vuurwerk te zoeken en dat weer af te steken. Dat kan leiden tot vervelende ongelukken.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop, vindt de Deventer Schoon Familie. Boy Blindganger roept dan ook iedereen op om op 1 januari even de handen uit de mouwen moet steken om de vuurwerkresten bij elkaar te vegen.
Dat levert niet alleen schone straten en een schone buurt op, maar redt al gauw een handvol vingers en een paar ogen!!

Opgeruimd beginnen

Onder het motto ‘Opgeruimd beginnen’ organiseert de Deventer Schoon Familie elk jaar op 1 januari haar inmiddels overbekende Vuurwerkrestenactie. En natuurlijk helpen we daarbij een handje.
Als u een hoeveelheid vuurwerkrommel bij elkaar heeft geveegd, hoeft u alleen maar even te bellen met Cambio. Dat kan meteen op 1 januari. Zij komen de vuurwerkresten bij u ophalen (vanaf 2 januari) en als dank krijgt u nog iets lekkers ook!
Op 1 januari kunt u het afval ook al wegbrengen naar een van de containers die speciaal daarvoor op diverse plekken in de stad staan.
Bent u lid van de Deventer Schoon Familie, dan krijgt u ook nog eens twee cambi’s. ‘Opgeruimd het nieuwe jaar beginnen!’ U doet toch ook mee?

 

Was deze informatie nuttig?

Ja Nee

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.