0570 62 22 10

Bladverzamelwedstrijd

Het is weer tijd voor de spannende Bladverzamelwedstrijd!

Welke scholen (een in de stad, een in het buitengebied) winnen dit jaar de felbegeerde Bladbokaal?

Elk jaar in de herfst organiseert Bennie Bladman een spannende wedstrijd voor de basisscholen in Deventer: de Bladverzamelwedstrijd.

Blad verzamelen is een heerlijke buitenactiviteit, maar het is ook goed dat kinderen jong leren dat het verstandig is om het blad op te ruimen. Blad dat niet wordt opgeruimd zorgt namelijk voor veel rommel en soms - als het glad wordt - zelfs voor gevaarlijke situaties in de buurten en wijken. In tuinen en parken mag het natuurlijk lekker blijven liggen: daar fungeert het in koude tijden als een dekentje en wordt uiteindelijk een prima natuurlijke meststof.

De leerlingen verzamelen (eventueel met hulp van ouders, team en omwonenden) het blad dat in die weken op straten en stoepen ligt. Ze mogen zakken met blad van huis meenemen, maar met de hele klas in de straten rondom de school gaan harken en vegen is ook een heerlijke herfstklus en levert heel veel blad op.
De leerlingen doen het blad (uiteraard zonder zakken en ander afval) in de bladkorf.

Alle basisscholen van Deventer kunnen zich opgeven voor de Bladverzamelwedstrijd. Voorwaarde is wel dat de school lid is (of wordt) van de Deventer Schoon Familie.
Omdat er in het buitengebied van de gemeente veel meer blad ligt dan in de stad zijn er twee wedstrijden: eentje voor het buitengebied en een voor de scholen in de stad.

De bladwedstrijd voor de scholen begint in 2019 op maandag 28 oktober. Donderdag 7 november om 12.30 uur werd  voor de laatste keer op alle scholen de hoogte van de bladberg gemeten en dan weten we welke scholen de Bladbokaal 2019 gewonnen hebben!

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.