02 juni 2020 Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag!

Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag!

De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Waar kan dat beter dan op de Worp, met de leden van WorpWegWerpVrij en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink? Zaterdag 6 juni bijten zij het spits af van het actieseizoen.

Het voorjaar is traditiegetrouw het seizoen dat veel bewoners in Deventer aan de slag gaan met hun leefomgeving. Ondersteund door de Deventer Schoon Familie gaan ze – in hun eigen straat of buurt -  zwerfvuil opruimen of onkruid verwijderen tijdens een gezellige actie met buurtbewoners. De DSF zorgt voor (opruim)middelen en het coördineren van de actie. Dit jaar beginnen de eerste acties in juni.

WorpWegWerpVrij

Een van de meest actieve bewonersgroepen in de gemeente Deventer is WorpWegWerpVrij. Al jaren lang ruimen de bewoners van de Worp op de eerste zaterdag van de maand op de IJsselstrandjes, maar ook in de wijk werfafval op. Aan de hoeveelheden die ze verzamelen is te zien dat dat bepaald geen overbodige luxe is; de IJsselstrandjes zijn een gelief recreatiegebied, maar helaas neemt niet elke gebruiker zijn of haar afval mee naar huis of naar een van de containers.
De werkgroep regelt in principe haar eigen acties: de DSF levert opruimmaterialen en zorgt voor de afvoer van het verzamelde zwerfafval. Maar in Coronatijd is alles anders en dus komt de DSF de eerste actie ondersteunen: met posters en flyers met Coronaregels en met gedesinfecteerde materialen.

Wethouder neemt kijkje

Wethouder Frits Rorink – die leefomgeving in zijn portefeuille heeft - neemt zaterdag een kijkje bij de actie. Zo kan hij met eigen ogen zien dat bewonersacties – ook in Coronatijd – op een veilige manier gehouden kunnen worden.

Ga terug

Nieuwsberichten Deventer Schoon Familie

Activiteiten World Clean Up Day in Deventer Activiteiten World Clean Up Day in Deventer Lees hier verder De Linde trapt E-waste race af met wethouder Carlo Verhaar De Linde trapt E-waste race af met wethouder Carlo Verhaar Donderdagmorgen 10 september is een spannende ochtend voor de leerlingen van groep F van De Linde: wethouder Carlo Verhaar komt op bezoek om de aftrap te geven voor de E-waste Race, waar negen scholen aan mee doen. Doel is om tussen 14 september en 8 oktober zoveel mogelijk oude, kapotte (kleine) elektronische apparaten in te zamelen. Al die spullen worden dan op een duurzame manier gerecycled en geschikt gemaakt voor hergebruik. De containers staan klaar in de hal van het gebouw en groep F is er helemaal klaar voor! Lees hier verder Negen Deventer scholen zamelen elektronisch afval in! Negen Deventer scholen zamelen elektronisch afval in! Iedereen kent het wel, u hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel E-waste genoemd, weg te brengen. Negen Deventer scholen zorgen er van 14 september tot en met 9 oktober voor dat u heel makkelijk én duurzaam uw e-waste kunt inleveren. Zij doen namelijk mee aan de E-waste Race. Vanzelfsprekend wordt al het ingeleverde materiaal op de juiste manier afgevoerd – door medewerkers van Circulus-Berkel - en gerecycled. Lees hier verder DSF-actie in ‘anderhalvemetersamenleving’ DSF-actie in ‘anderhalvemetersamenleving’ Na een aantal actieloze maanden vanwege Corona, kunnen er vanaf juni weer opruimacties gehouden worden door de DSF. Zaterdag 6 juni bijten de leden van WorpWegWerpVrij het spits af. Met nieuwe Coronaregels, veel desinfectiemiddel, en alles op anderhalve meter afstand. Wethouder Frits Rorink laat weten blij te zijn met de actieve bewonersgroep. Lees hier verder Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag! Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag! De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Waar kan dat beter dan op de Worp, met de leden van WorpWegWerpVrij en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink? Zaterdag 6 juni bijten zij het spits af van het actieseizoen. Lees hier verder Alles onder een dak Alles onder een dak Op vrijdag 6 maart heeft Circulus-Berkel de nieuwe locatie aan de Westfalenstraat officieel geopend. Op zaterdag 7 maart was aan de inwoners van Deventer om kennis te maken met de nieuwe locatie met alle voorzieningen. Ruim 850 mensen maakten gebruik van de gelegenheid een rondleiding te volgen en deel te nemen aan de activiteiten. Later deze week volgt nog een uitgebreid verslag.   Lees hier verder
Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.