Kleuren en knutselen

Je eigen inzamelwagen maken? Aan de slag met een leuke kleurplaat? Of iets grappigs maken van een closetrol, blikje of waterflesje....? Kijk hieronder voor ideeën en maak er wat moois van!

Afval: maak er wat van!

Van afval en oude spullen kun je mooie en handige dingen maken. Closetrollen, blikken, waterflesjes, doppen, eierdozen… genoeg materiaal!    

Vliegende vissen!

Voor deze vliegende vissen van papier-maché komen ook oude kranten goed van pas!  Wat heb je nodig? Lege waterflesjes, zuivel- of sappakken, oude kranten, behangerslijm, sterk tape, felle kleuren verf, visdraad, wiebeloogjes en een beetje hulp Hoe je ze maakt? Lees hier de beschrijving.

 

 

 

Op internet vind je nog meer leuke ideeën! Hier een paar toppers:

 

Robots!

Verzamel blikjes in alle soorten en maten, dopjes, kralen, touwtjes, sponsjes en maak je eigen robot!

 

 

Spijkerbroektas!

Waar gaat die jeans naar toe? Maak van je versleten spijkerbroek een tas. Op deze site vind je ook hoe je zelf mooi gekleurd papier maakt uit oude dozen.....

 

 

 

Egel!

Deze egel is een brievenstandaard! Je het een heleboel oude strips nodig en een fietsband. Een oude band natuurlijk...  

 

 

 

Recycle-kunst

Wist je dat er ook recycle-kunst bestaat? Beetje lastig om na te maken maar leuk om te bekijken! Je krijgt er vast goede ideeën van.

 

 

 

Bouwplaat vuilniswagen Circulus-Berkel

Wil je zelf eens met een echte vuilniswagen door de kamer scheuren? Klik op de afbeelding en bouw je eigen vrachtwagen. Leuk: de laadklep kan open en dicht!

 

 

Kleuren!

Print hier kleurplaten en ga aan de slag met potloden, stiften of verf. Tip: deel ze uit na een spreekbeurt over recycling, afvalscheiding, of grondstoffen. Kijk voor ideeën onder spreekbeurten.

 

Stickers voor thuis

Je kent ze vast: stickers die je op afvalcontainers plakt. Maak ze zelf voor alle inzamelmiddelen die jullie binnen gebruiken. Klik op het plaatje, download en print je sticker-iconen op een stickervel van 1A4, plak ze op de juiste bak, doos of zak en klaar is je inzamelsysteem!

 

 

Was deze informatie nuttig?

Ja Nee

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.