19 april 2021 Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans

Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans

Sinds juli 2017 maken de medewerkers van de Fietsenwerkplaats van Circulus-Berkel elk jaar een aantal gele fietsen. Het zijn bedrijfsfietsen voor Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die in heel Nederland activiteiten in Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Als maker willen zij bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving. Het recept dat zij daarbij hanteren is: Verbeteren, Verslimmen en Verduurzamen.  De duurzame fietsen uit Deventer zijn daarop een waardevolle aanvulling.

Miranda van Eeten, werkzaam bij Heijmans, bracht op een mooie voorjaarsdag een bezoek aan de fietsenwerkplaats om – symbolisch - het contract voor de levering van de bedrijfsfietsen gemaakt door Circulus-Berkel te verlengen. Ze is werkzaam op de centrale inkoop afdeling van Heijmans, daar verzorgt zij de strategische inkoop van facilitaire diensten en producten. Binnen Heijmans is zij een grote promotor voor SROI (Social Return of Investment). ‘Wij werken aan een gezonde leefomgeving en iedereen - binnen én buiten het bedrijf - kan daar een bijdrage aan leveren.’

De BedrijfsRecycle fiets

Een jaar of vier geleden besloot Heijmans speciale Heijmans fietsen beschikbaar stellen aan medewerkers. De fietsen worden gebruikt voor een betere mobiliteit, zoals bij service- en onderhoud werkzaamheden. ‘We waren zeer gecharmeerd van het product de BedrijfsRecycle en het verhaal erachter.’ De combinatie van hergebruik van materialen én het sociale component waarbij aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een kans wordt geboden dragen bij aan de strategie die Heijmans heeft, de makers van een gezonde leefomgeving.  

Heijmans geel

De Heijmans BedrijfsRecycle fietsen worden ontwikkeld en gemaakt van een gebruikt frame en gespoten in de Heijmans gele kleur inclusief het bekende bedrijfslogo op frame en jasbeschermers. De fiets is voorzien van een stevige krat voorop, zodat spullen meegenomen kunnen worden. Sinds kort is de fiets geëvolueerd tot een fiets met 3 versnellingen en terugtraprem. ‘Voor het spuitwerk werken we samen met Bedrijfswagen-Industriespuiterij B. de Wilde uit Vaassen’, vertelt Fietsenmaker/werkcoach Rogier van der Poel. ‘Onze voorkeur gaat uit naar een lokaal bedrijf om uiteindelijk een product van de regio over te houden. Zij zorgen ervoor dat onze fietsen op een professionele manier worden voorzien van goede lak en in kleur die de klant wenst. Het assembleren doen we verder helemaal hier in de werkplaats.’

Inzet van de fietsen

De Heijmans gele fietsen zijn inmiddels te zien op veel projecten van Heijmans, onder andere in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Haarlem, Drachten, Groningen, Leeuwarden en op Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Daar is Heijmans betrokken bij de grootscheepse verbouwing en vernieuwing van het bekende paleis. Rogier: ‘We maken per bouwlocatie ongeveer vijf fietsen. Want we moeten er immers ook voor zorgen dat het voor onze medewerkers behapbaar blijft. Het maken van deze bijzondere fietsen kost veel tijd.’

Nieuw contract

Heijmans heeft besloten het contract met de Fietsenwerkplaats te verlengen. Dat wordt op deze dag – Coronaproof – gevierd. Met slechts een klein aantal mensen, maar wel een feestelijk tintje: speciale muffins – gemaakt door de eigen keuken van Circulus-Berkel - en een fotomoment om het heuglijke feit vast te leggen. ‘Ik krijg mooie reacties van collega’s’, aldus Miranda. Inmiddels is er door Miranda een bezoek gebracht aan de Techniekfabriek van Circulus-Berkel om te bekijken of de samenwerking geïntensiveerd kan worden. Denk daarbij aan het inzetten van het binnen Heijmans gecreëerde afval om deze door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te vermaken tot  relatiegeschenken en/of promotionele artikelen van Heijmans.

 

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Qua weer lijkt het er nog niet altijd op, maar officieel is de winter afgelopen. Daarmee is er voor dit seizoen ook een eind gekomen aan de Winterdienst bij Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf. Er is door de mensen van de Winterdienst hard gewerkt, reden voor de gemeente Deventer om die noeste werkers te trakteren op een lekkere warme bal gehakt. Lees hier verder Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Sinds juli 2017 maken de medewerkers van de Fietsenwerkplaats van Circulus-Berkel elk jaar een aantal gele fietsen. Het zijn bedrijfsfietsen voor Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die in heel Nederland activiteiten in Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Als maker willen zij bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving. Het recept dat zij daarbij hanteren is: Verbeteren, Verslimmen en Verduurzamen.  De duurzame fietsen uit Deventer zijn daarop een waardevolle aanvulling. Lees hier verder Er gaat wat veranderen in 2021! Er gaat wat veranderen in 2021! Op 11 november is in Deventer het nieuwe grondstoffenplan 2020-2024 vastgesteld. Een aantal speerpunten zijn: Minder restafval en meer zuiverheid van grondstoffen. Een schone buurt. Arbo en veiligheid. Dat betekent dat een aantal inzamelingen in Deventer gaan wijzigen. In de loop van 2021 hoort u wat dat voor u gaat betekenen. Lees hier verder Saldo Milieupas Deventer vanaf nu drie jaar geldig Saldo Milieupas Deventer vanaf nu drie jaar geldig De gemeente Deventer heeft – bij het vaststellen van het nieuwe grondstoffenplan op 11 november – besloten dat de inwoners van Deventer langer gebruik kunnen maken van het aantal kilo’s op de Milieupas. Vanaf nu zijn alle kilo’s drie jaar geldig. Lees hier verder Hamburgers Cambio-Keuken voor Voedselbank Hamburgers Cambio-Keuken voor Voedselbank Donderdag 10 december brengen (assistent-)werkbegeleiders Wim Blummen en Tamara Koerhuis een bezoekje aan de Voedselbank in Deventer. Dat doen ze natuurlijk niet met lege handen, maar met dozen vol hamburgers! Lees hier verder Deventer wordt bladschoon Deventer wordt bladschoon Herfst. Regen, wind en bladeren, heel veel bladeren! Bladeren die niet worden opgeruimd zorgen voor veel rommel en soms zelfs gevaarlijke situaties in de wijken. Daarom is het verstandig om er voor te zorgen dat de bladeren voor de winter worden verwijderd. Met veegwagens, zuigwagens, een trekker met bladblazer (geschikt voor fietspaden), elektrische en motorische bladblazers gaan de medewerkers van Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf de komende weken op pad. Van 16 november tot 18 december maken zij de gemeente bladschoon! Lees hier verder
Toon oudere artikelen
Planten over? Breng ze naar de tuin van de TechniekFabriek!
05 november 2020

Planten over? Breng ze naar de tuin van de TechniekFabriek!

De herfst is een tijd dat veel mensen nog even lekker in de tuin aan de slag gaan.  Wat doe je als je planten over hebt? Daar heeft Circulus-Berkel in Deventer een oplossing voor: de tuin van de TechniekFabriek heet uw planten van harte welkom!

Sancta Maria en Hovenschool winnen Bladverzamelwedstrijd 2020
29 oktober 2020

Sancta Maria en Hovenschool winnen Bladverzamelwedstrijd 2020

Na twee spannende weken is op donderdagmiddag 29 oktober november rond half één van alle scholen voor de laatste keer de bladhoogte gemeten en bij elkaar opgeteld.  Sancta Maria uit Lettele en de Hovenschool (De Worp) hebben het meeste blad verzameld.

Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer
30 mei 2020

Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer

Het is druk op de Recyclepleinen in Nederland; we zijn met z’n allen massaal aan het opruimen en klussen geslagen en hebben veel spullen om naar het Recycleplein te brengen. Bovendien worden er – om uw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen en voldoende afstand te kunnen houden – minder auto’s tegelijkertijd op de pleinen toegelaten. Dat leidt soms tot langere wachttijden.

CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus
21 april 2020

CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus

Alles onder een dak
09 maart 2020

Alles onder een dak

Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!
26 augustus 2019

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!

De plant(resten) en/of de grond waarin de Japanse duizendknoop plant heeft gestaan gooit u in de grijze container, of u voert het af naar het Recycleplein. Het afval hoort niet thuis in de groene container of op de composthoop.

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313
18 oktober 2018

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313

Op een warme, zonnige dinsdagmiddag in oktober is het feest bij 0313 Doesburg. Jongerenwerker Pascal Derksen mag een cheque van maar liefst € 3000 in ontvangst nemen als Buurtcadeau van het Oranjefonds. En daar gaan ze heel leuke dingen mee doen!

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?
08 september 2017

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek
01 maart 2017

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek

Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.

Geslaagde opening Techniekfabriek
10 februari 2017

Geslaagde opening Techniekfabriek

De afgelopen maanden is er ingericht, uitgeprobeerd en geëxperimenteerd met het ambachtelijk vervaardigen van mooie, duurzame producten.
Deze middag is het tijd om aan iedereen te laten zien wat de resultaten zijn van al dat harde werken.

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.