02 juni 2020 Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag!

Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag!

De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Waar kan dat beter dan op de Worp, met de leden van WorpWegWerpVrij en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink? Zaterdag 6 juni bijten zij het spits af van het actieseizoen.

Het voorjaar is traditiegetrouw het seizoen dat veel bewoners in Deventer aan de slag gaan met hun leefomgeving. Ondersteund door de Deventer Schoon Familie gaan ze – in hun eigen straat of buurt -  zwerfvuil opruimen of onkruid verwijderen tijdens een gezellige actie met buurtbewoners. De DSF zorgt voor (opruim)middelen en het coördineren van de actie. Dit jaar beginnen de eerste acties in juni.

WorpWegWerpVrij

Een van de meest actieve bewonersgroepen in de gemeente Deventer is WorpWegWerpVrij. Al jaren lang ruimen de bewoners van de Worp op de eerste zaterdag van de maand op de IJsselstrandjes, maar ook in de wijk werfafval op. Aan de hoeveelheden die ze verzamelen is te zien dat dat bepaald geen overbodige luxe is; de IJsselstrandjes zijn een gelief recreatiegebied, maar helaas neemt niet elke gebruiker zijn of haar afval mee naar huis of naar een van de containers.
De werkgroep regelt in principe haar eigen acties: de DSF levert opruimmaterialen en zorgt voor de afvoer van het verzamelde zwerfafval. Maar in Coronatijd is alles anders en dus komt de DSF de eerste actie ondersteunen: met posters en flyers met Coronaregels en met gedesinfecteerde materialen.

Wethouder neemt kijkje

Wethouder Frits Rorink – die leefomgeving in zijn portefeuille heeft - neemt zaterdag een kijkje bij de actie. Zo kan hij met eigen ogen zien dat bewonersacties – ook in Coronatijd – op een veilige manier gehouden kunnen worden.

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

DSF-actie in ‘anderhalvemetersamenleving’ DSF-actie in ‘anderhalvemetersamenleving’ Na een aantal actieloze maanden vanwege Corona, kunnen er vanaf juni weer opruimacties gehouden worden door de DSF. Zaterdag 6 juni bijten de leden van WorpWegWerpVrij het spits af. Met nieuwe Coronaregels, veel desinfectiemiddel, en alles op anderhalve meter afstand. Wethouder Frits Rorink laat weten blij te zijn met de actieve bewonersgroep. Lees hier verder Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag! Deventer Schoon Familie kan weer aan de slag! De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Waar kan dat beter dan op de Worp, met de leden van WorpWegWerpVrij en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink? Zaterdag 6 juni bijten zij het spits af van het actieseizoen. Lees hier verder Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer Compost voor bezoekers Recycleplein Deventer Het is druk op de Recyclepleinen in Nederland; we zijn met z’n allen veel meer thuis in deze Coronatijd. De Nederlanders zijn massaal aan het opruimen en klussen geslagen en hebben veel spullen om naar het Recycleplein te brengen. Bovendien worden er – om uw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen en voldoende afstand te kunnen houden – minder auto’s tegelijkertijd op de pleinen toegelaten. Dat leidt soms tot langere wachttijden. Lees hier verder  Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws Graag brengen wij u op de hoogte van de dienstverlening van Circulus-Berkel naar aanleiding van de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus. Deze berichtgeving wordt dagelijks, of zo nodig vaker, bijgewerkt. Lees hier verder CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid! Lees hier verder Alles onder een dak Alles onder een dak Op vrijdag 6 maart heeft Circulus-Berkel de nieuwe locatie aan de Westfalenstraat officieel geopend. Op zaterdag 7 maart was aan de inwoners van Deventer om kennis te maken met de nieuwe locatie met alle voorzieningen. Ruim 850 mensen maakten gebruik van de gelegenheid een rondleiding te volgen en deel te nemen aan de activiteiten. Later deze week volgt nog een uitgebreid verslag.   Lees hier verder

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.