15 mei 2020 Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws

Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws

Graag brengen wij u op de hoogte van de dienstverlening van Circulus-Berkel naar aanleiding van de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus. Deze berichtgeving wordt dagelijks, of zo nodig vaker, bijgewerkt.

Dienstverlening Circulus-Berkel 

Wij voeren onze taken gedurende de Coronacrisis in zowel afvalinzameling als in het beheer van de openbare ruimte zo goed mogelijk uit, en zullen dat blijven doen zolang dat kan! Daarbij heeft de gezondheid van onze medewerkers de hoogste prioriteit. Circulus-Berkel heeft daarom een aantal maatregelen getroffen. 

Veelgestelde vragen

Ga naar de pagina veelgestelde vragen.

Hoe u met ons in contact komt  

Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier. De wachttijden in ons KlantContactCentrum lopen op! Lees verder onder het kopje Bereikbaarheid.

Bezoek Recyclepleinen

Het Recycleplein in uw gemeente (Apeldoorn, Deventer, Epe/Vaassen, Doesburg en Lochem) blijft vooralsnog open.

U bent op onze Recyclepleinen welkom op de normale tijden. Houd wel rekening met lange wachttijden omdat er niet meer dan vijf auto's tegelijk het Recycleplein op mogen. 

Heeft u gezondheidsklachten, zoals vermeld door het RIVM, dan verzoeken wij u dringend om de Recyclepleinen niet te bezoeken en uw bezoek uit te stellen. Houd op het Recycleplein minimaal anderhalve meter afstand tot andere bezoekers en onze medewerkers en neem de hygiënemaatregelen in acht. En zoals altijd: kinderen moeten in de auto blijven. Op de Recyclepleinen zijn flyers beschikbaar met informatie en instructies. Lees de flyer hier.

Buurtbeheer gesloten, (bewoners-)activiteiten stopgezet

Buurtbeheerlocaties van Circulus-Berkel/Cambio Buurtbeheer zijn tot nader order gesloten. Activiteiten zijn stopgezet. Hieronder een overzicht, waarin (op verzoek) ook activiteiten zijn opgenomen van collegabedrijven met wie we nauw samenwerken.

 • Doesburg: Jongerencentrum 0313 – Buurtacademie
 • Deventer:  Fan support – Fietsenwerkplaats – Fietsdepot – Activiteiten Deventer Schoon Familie – Clean Team – Buitenploeg – Keuken (alleen in opdracht van serviceflat Ludgerus) – Zelfregiecentrum Lange Zandstraat -bibliotheken en wijkwinkels
 • Doetinchem: Kringloopbedrijf Aktief 
 • Voorst: geen inzameling aan huis van groen en grofvuil. 

Afval wordt gewoon opgehaald

U kunt uw containers op de gebruikelijke dagen (volgens de afvalkalender) aan de weg zetten. Let wel op het tijdstip: zet uw container op de inzameldag om uiterlijk 7.30 uur (in gemeente Epe om 7.00 uur) buiten! Er worden andere routes gereden en wij kunnen eerder dan gebruikelijk bij u zijn. De papierinzameling vindt ook zoals gebruikelijk plaats, alleen in sommige gemeenten zonder vrijwilligers op de wagen. De ondergrondse containers voor restafval en buurtcontainers worden regelmatig geleegd.

Bereikbaarheid Klantcontactcentrum

Onze klantenservice is bereikbaar, zowel per Whatsapp, via het contactformulier op de website en via ons servicenummer wanneer het spoed betreft. Kijk op circulus-berkel.nl/contact voor meer informatie. Het is drukker dan normaal, houd daarom rekening met een wachttijd. Ook via online regelen kunt u bestellingen e.d. afhandelen. 

Ophalen grofvuil aan huis: houd rekening met extra maatregelen

Onze medewerkers zullen bij huisbezoeken (bijvoorbeeld bij het ophalen van grofvuil) geen handen geven en afstand houden. 

Kringloopbedrijven: aangepaste openingstijden of tijdelijk dicht

De kringloopbedrijven waarmee Circulus-Berkel samenwerkt voor de inname van herbruikbare goederen en elektrische apparaten, nemen ook maatregelen in verband met het Coronavirus. Er gelden aangepaste openingstijden en soms is dienstverlening tijdelijk gestopt. Kijk voor informatie op de websites van de betreffende kringloop: gemeente Apeldoorn en VoorstDeventerBrummen, Doesburg, Lochem en Zutphen en Bronckhorst. Ook het eigen kringloopbedrijf van Circulus-Berkel, Stilema in Vaassen, is tijdelijk gesloten. We verzoeken u kringloopgoederen en elektrische apparaten voorlopig te bewaren.

Corona-afval: wat hoort waar

Restafval

 • Papieren zakdoekjes
 • Mondkapjes
 • Doordrukverpakking van medicijnen
 • Latex handschoentjes

PMD (verpakkingen van plastic, metaal en drankpakken)

 • Lege zeepverpakking
 • Lege desinfectieverpakking

 

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

 Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws Meer over Corona - overzicht maatregelen en nieuws Graag brengen wij u op de hoogte van de dienstverlening van Circulus-Berkel naar aanleiding van de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus. Deze berichtgeving wordt dagelijks, of zo nodig vaker, bijgewerkt. Lees hier verder Lange wachtrijen voor het Recycleplein Lange wachtrijen voor het Recycleplein Naar het Recycleplein? Houd rekening met lange wachtrijen! Lees hier verder CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid! Lees hier verder PMD-zakken nu alleen online te bestellen PMD-zakken nu alleen online te bestellen Veel locaties in Deventer die PMD-zakken verstrekken, zijn vanwege het Coronavirus gesloten.  Lees hier verder Alles onder een dak Alles onder een dak Op vrijdag 6 maart heeft Circulus-Berkel de nieuwe locatie aan de Westfalenstraat officieel geopend. Op zaterdag 7 maart was aan de inwoners van Deventer om kennis te maken met de nieuwe locatie met alle voorzieningen. Ruim 850 mensen maakten gebruik van de gelegenheid een rondleiding te volgen en deel te nemen aan de activiteiten. Later deze week volgt nog een uitgebreid verslag.   Lees hier verder Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant met heel sterke wortels. Deze wortels kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en bouwwerken. Ze groeien zowel verticaal als horizontaal en komen soms elders weer boven de grond. Daar groeien ze uit tot nieuwe woekeraars. De plant heeft door zijn extreme groei negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Lees hier verder

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.