Cambio Buurtbeheer werkt in de wijken aan het vergroten van de leefbaarheid. We werken in de openbare ruimte en zetten ons in voor de buurteconomie met kleinschalige, laagdrempelige projecten in de wijk. Cambio biedt activeringstrajecten voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding voor mensen met een WMO-indicatie. Met de Deventer Schoon Familie heeft Cambio een unieke bewonersparticipatiemethodiek ontwikkeld. Cambio werkt in Deventer en Doesburg.
Cambio biedt diensten aan in de wijk: bijvoorbeeld een fietsenwerkplaats, transportdienst, graffitiverwijdering en maaltijden. Ook bieden we ruimten om iets te organiseren of van waaruit u kunt werken.
Alles wat Cambio doet, komt – direct of indirect – ten goede aan de leefbaarheid in de buurt en haar bewoners en is vooral gericht op werk.
Bij de werkzaamheden is oog voor hergebruik van materialen; de fietsenwerkplaats is daarvan een mooi voorbeeld, maar ook bij de dagbesteding is hergebruik en gebruik van zelf gemaakte of gekweekte spullen de norm; Cambio heeft oog voor het milieu.
Cambio is een activeringsbedrijf. Dankzij Cambio krijgen vele Deventenaren de mogelijkheid om in een beschermde werkomgeving werkervaring en –ritme op te doen. Werken bij Cambio is écht werk. Cambio werkt uitsluitend op basis van opdrachten van de gemeente, corporaties en particulieren.
Werkzaamheden komen ten goede van de leefbaarheid in de buurt en van het milieu, door o.a. hergebruik van materialen.
Cambio biedt ‘dagbesteding licht’ aan. Voor mensen die een WMO-indicatie hebben voor deze vorm van dagbesteding zijn er verschillende, zinvolle werkzaamheden te doen.
Ook bij de dagbesteding wordt veel gebruik gemaakt van bestaande materialen wordt gewerkt met oog voor het milieu.
Met – handmatige - reiniging van straten en buurten is Cambio ooit begonnen. Reiniging is een grote specialiteit van Cambio; medewerkers van Cambio zorgen ervoor dat zwerfvuil wordt verwijderd, afvalbakken worden geleegd, graffiti wordt verwijderd van muren en straten en dat de overlast van hondenpoep wordt verminderd.
Cambio ondersteunt zijn werk door participatie van bewoners. Leefbaarheid van buurten is ook een vorm van bewustwording en samenwerking. Cambio heeft daarvoor de Deventer Schoon Familie in het leven geroepen.
Iedereen in Deventer – ook organisaties, scholen, verenigingen enz. – kunnen lid worden van deze schone familie. Samen houden we de buurt schoon!
De herfst is een tijd dat veel mensen nog even lekker in de tuin aan de slag gaan. Wat doe je als je planten over hebt? Daar heeft Circulus-Berkel in Deventer een oplossing voor: de tuin van de TechniekFabriek heet uw planten van harte welkom!
Na twee spannende weken is op donderdagmiddag 29 oktober november rond half één van alle scholen voor de laatste keer de bladhoogte gemeten en bij elkaar opgeteld. Sancta Maria uit Lettele en de Hovenschool (De Worp) hebben het meeste blad verzameld.
Maandag 19 oktober begint de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie; leerlingen van 14 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen dan het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat.
Vier weken lang zijn negen deelnemende basisscholen de strijd aangegaan tegen het elektronisch afval. In totaal haalden ze maar liefst 25.371 (!) oude elektronische apparaten op. De Wereldwijzer uit Okkenbroek is de winnaar van de E-waste Race. Wethouder Rob de Geest overhandigt de leerlingen de prijs, een schoolreis naar NEMO in Amsterdam.
Donderdagmorgen 10 september is een spannende ochtend voor de leerlingen van groep F van De Linde: wethouder Carlo Verhaar komt op bezoek om de aftrap te geven voor de E-waste Race, waar negen scholen aan mee doen. Doel is om tussen 14 september en 8 oktober zoveel mogelijk oude, kapotte (kleine) elektronische apparaten in te zamelen.
Negen Deventer scholen zorgen er van 14 september tot en met 9 oktober voor dat u heel makkelijk én duurzaam uw e-waste kunt inleveren. Zij doen namelijk mee aan de E-waste Race. Vanzelfsprekend wordt al het ingeleverde materiaal op de juiste manier afgevoerd – door medewerkers van Circulus-Berkel - en gerecycled.
Na een aantal actieloze maanden vanwege Corona, kunnen er vanaf juni weer opruimacties gehouden worden door de DSF. Zaterdag 6 juni bijten de leden van WorpWegWerpVrij het spits af. Met nieuwe Coronaregels.
De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Zaterdag 6 juni bijten de bewoners van de Worp het spits af van het actieseizoen.
Het is druk op de Recyclepleinen in Nederland; we zijn met z’n allen massaal aan het opruimen en klussen geslagen en hebben veel spullen om naar het Recycleplein te brengen. Bovendien worden er – om uw veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen en voldoende afstand te kunnen houden – minder auto’s tegelijkertijd op de pleinen toegelaten. Dat leidt soms tot langere wachttijden.
Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag
De plant(resten) en/of de grond waarin de Japanse duizendknoop plant heeft gestaan gooit u in de grijze container, of u voert het af naar het Recycleplein. Het afval hoort niet thuis in de groene container of op de composthoop.
Op een warme, zonnige dinsdagmiddag in oktober is het feest bij 0313 Doesburg. Jongerenwerker Pascal Derksen mag een cheque van maar liefst € 3000 in ontvangst nemen als Buurtcadeau van het Oranjefonds. En daar gaan ze heel leuke dingen mee doen!
Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!
Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.
De afgelopen maanden is er ingericht, uitgeprobeerd en geëxperimenteerd met het ambachtelijk vervaardigen van mooie, duurzame producten.
Deze middag is het tijd om aan iedereen te laten zien wat de resultaten zijn van al dat harde werken.
Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur