24 oktober 2019 Roefelende kinderen leren over afvalscheiding

Roefelende kinderen leren over afvalscheiding

Ook dit jaar was de gemeente Brummen weer enthousiast deelnemer aan de Roefeldag. Woensdagochtend 23 oktober kwamen zo’n 32 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar op bezoek in het gemeentehuis. Circulus-Berkel was dit jaar te gast om de kinderen een kijkje in de keuken te geven van afvalscheiding en recycling.

Burgemeester Alex van Hedel ontving de kinderen in het gemeentehuis en vertelde in het kort wat een gemeente zoal doet. Vervolgens deden de kinderen een quiz over afvalscheiding en recycling. Daarna konden ze buiten een inzamelwagen van Circulus-Berkel bekijken. Ze hoorden hoe afval ophalen in z’n werk gaat, waarna ze in de cabine mochten kijken om te zien hoe een container geleegd wordt.

Snuffelen

Roefeldag is een landelijk initiatief van Jantje Beton en wordt in de gemeente Brummen georganiseerd door Stichting Welzijn Brummen. Roefeldag heeft als doel kinderen tussen de 7 en 12 jaar een leuke en leerzame dag te laten hebben, waarbij ze kunnen ‘snuffelen’ aan mogelijke toekomstige beroepen.

     

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws