28 december 2020 Kerstboominzameling gemeente Brummen op 13 januari

Kerstboominzameling gemeente Brummen op 13 januari

Ook in 2021 organiseert de gemeente Brummen een kerstboominzameling en wel op woensdag 13 januari. De gemeente gaat voor een succesvolle en veilige inzameling, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Op woensdag 13 januari 2021, tussen 13.30 en 16.30 uur, kunnen particulieren (kinderen en volwassenen) en verenigingen hun kerstboom weer inleveren. Elke ingezamelde boom levert 50 eurocent op. De kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld.

Informatie over de locaties waar de kerstbomen ingeleverd kunnen worden volgt nog.

Corona

Op de dag van inzameling hebben we zeker nog te maken met Corona. De organisatie vraagt u dan ook om de dan geldende maatregelen in acht te nemen, zoals voldoende afstand houden van de medewerkers voor een zo veilig mogelijke inzameling.

De gemeente Brummen organiseert ieder jaar de kerstboominzameling. Daarmee wordt voorkomen dat in het begin van het nieuwe jaar kerstbomen langs de kant van de weg komen te liggen. Dat ziet er niet zo fraai uit. De inzameling komt het milieu ten goede, omdat de ingezamelde bomen worden gecomposteerd. Een bijkomend voordeel is dat inwoners van de gemeente Brummen geen kosten hoeven te maken voor het verwijderen van hun kerstboom. Wilt u er zelf voor zorgen dat de pot/staander van de kerstboom af is?

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws