07 september 2017 Pilot met omgekeerd inzamelen in ’t Soerlant

Pilot met omgekeerd inzamelen in ’t Soerlant

Pilot met omgekeerd inzamelen in 't Soerlant

In de wijk ’t Soerlant in Zelhem start in september een pilot met zelf wegbrengen van het restafval (omgekeerd inzamelen). Wij willen samen met de wijk de hoeveelheid restafval terugdringen. Als dit lukt, maakt ’t Soerlant kans op een prijs.

Bronckhorster inwoners scheiden hun afval al goed. Maar het kan nog beter! Op dit moment zamelen we in Bronckhorst nog 88 kg restafval per inwoner per jaar in. Het doel is dat dit in 2020 nog maximaal 55 kg restafval per persoon is. Afvalscheiding en recycling zijn goed voor het milieu en zorgen voor behoud van grondstoffen, die worden gebruikt voor nieuwe producten. Reden voor de gemeente Bronckhorst en Circulus-Berkel om de pilot in ’t Soerlant te starten.

Informatie

In ’t Soerlant zijn een extra milieuparkje en een ondergrondse container voor restafval aangelegd. Bewoners van de wijk krijgen medio september informatie over de pilot in de bus. Daarnaast wordt op zaterdag 30 september een informatieve bijeenkomst gehouden in de wijk. Bewoners kunnen dan terecht met vragen over afval scheiden. Wijkbewoners worden uitgedaagd de grijze container in te leveren en het restafval zelf weg te gaan brengen. Als 50% van de wijk dit doet, ontvangt ’t Soerlant een wijkprijs van  2.500,-.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws