09 maart 2017 Meer ondergrondse containers voor restafval beschikbaar

Meer ondergrondse containers voor restafval beschikbaar

Meer containers voor restafval beschikbaar

Sinds kort kunt u voor het wegbrengen van restafval niet alleen meer terecht bij de milieuparkjes, maar ook daarbuiten. In totaal zijn nu 50 ondergrondse restafvalcontainers beschikbaar in de gemeente Bronckhorst. 

 

 

De gemeente Bronckhorst heeft het per 1 januari financieel aantrekkelijker gemaakt om restafval zelf weg te brengen. Per inworp betaalt u € 2,- voor een 60 liter zak. Om het wegbrengen van restafval makkelijker te maken, zijn er meer containers bijgekomen. Op 28 plekken zijn ondergrondse containers voor restafval toegankelijk gemaakt voor bewoners uit de buurt. Deze containers staan veelal in de buurt van appartementen. U opent de containers met uw milieupas. Waar deze zich bevinden in uw buurt, heeft u in december 2016 kunnen lezen in de huis aan huismailing van de gemeente Bronckhorst en Circulus-Berkel. U vindt de mailings onderaan deze pagina. 

Milieuparkjes

Ook bij de bekende milieuparkjes in de kernen van Bronckhorst kunt u terecht voor het wegbrengen van restafval. In totaal zijn hier 22 ondergrondse containers voor restafval te vinden, die op dezelfde wijze met de milieupas gebruikt kunnen worden. Op de milieuparkjes kunt u ook uw afval scheiden. De containers voor glas, papier, luiers, PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken) en textiel zijn vrij toegankelijk, u heeft hier geen pas voor nodig.

Contact

U kunt terecht bij de restafvalcontainers in uw eigen kern. Wilt u ook toegang tot een container in een andere kern van Bronckhorst? Dat kan. Neem dan contact op met ons Servicenummer: 0900 9552 (gebruikelijke belkosten, geen toeslag). Uw milieupas wordt hiervoor dan geschikt gemaakt.

Grijze container niet meer nodig?

Wie restafval zelf wegbrengt en de grijze container thuis liever kwijt wil, kan ook contact opnemen met Circulus-Berkel via 0900 9552. De grijze container wordt dan gratis opgehaald.
 

Download hier de nieuwsbrief Hengelo en omgeving
Download hier de nieuwsbrief Hummelo en Keppel en omgeving
Download hier de nieuwsbrief Steenderen en omgeving
Download hier de nieuwsbrief Vorden en omgeving
Download hier de nieuwsbrief Zelhem en omgeving

 

 Bekijk de digitale kaart met ondergrondse restafvalcontainers in de gemeente Bronckhorst

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws