28 december 2020 Kerstboominzameling Apeldoorn

Kerstboominzameling Apeldoorn

In januari 2021 zamelt Circulus-Berkel weer de kerstbomen in. Dit doen we voortaan op een nieuwe manier: u vindt uw inzameldag gewoon in de afvalkalender en app. Aanmelden is niet meer nodig!

Circulus-Berkel komt in januari bij alle inwoners van de gemeente Apeldoorn in de straat om de kerstbomen in te zamelen. Weten wanneer we bij u langskomen? Dat ziet u in de digitale afvalkalender en app van Circulus-Berkel. U herkent uw inzameldag aan het kerstboompje. Aanmelden is niet meer nodig. 

 Naar de digitale kalender 

 Download de app voor Android 

 Download de app voor iOs 

Zo gaat de inzameling in zijn werk

  • Leg uw kerstboom op de inzameldag zonder pot en versiering voor 7.30 uur aan de weg.
  • Leg uw boom op de plek waar u normaal de container neerzet. Zorg dat de boom goed zichtbaar is voor de inzamelaars.
  • Woont u in een appartement? Dan legt u de kerstboom in de buurt van de ondergrondse restafvalcontainer (niet erop, want dan kunnen we deze niet legen).

Tips

  • Klop het zand van de kluit in uw tuin uit om de aanbiedplaats schoon te houden.
  • De plastic pot van de kerstboom kan niet bij het pmd. Door de afmetingen geeft dit problemen bij de recycling. Lever de pot gratis in op het Recycleplein als hard kunststof of doe deze bij het restafval.
  • Koopt u een kerstboom? Vaak wordt deze verpakt in een net. Ook dit net mag helaas niet bij het pmd. De sorteerinstallatie waar het pmd verder wordt gescheiden, is hier niet op berekend: de band loopt hierop vast. 
  • Wilt u uw kerstboom na de feestdagen niet kwijt, maar in de tuin planten? Kies er dan een met een grote kluit in een pot en geef veel water. Milieu Centraal geeft tips om langer plezier te hebben van uw naaldboom en biedt andere milieuvriendelijke adviezen. 

Wegbrengen

Zelf uw kerstboom wegbrengen kan ook. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 januari 2021 kunt u uw kerstboom gratis wegbrengen naar het Recycleplein in Apeldoorn. U kunt terecht op het inleverplein voor gratis afvalsoorten, ingang Aruba 12. Openingstijden: van 7.45 tot 16.30 uur. Let op: er is geen speciale avondopenstelling voor het wegbrengen van kerstbomen!

Wat gebeurt er met uw kerstboom?

Uw kerstboom wordt versnipperd en er wordt compost van gemaakt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws