08 maart 2019 Compostdag Apeldoorn 30 maart 2019

Compostdag Apeldoorn 30 maart 2019

Compostdag op zaterdag 30 maart 2019

De gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel organiseren ook dit jaar een gratis compostactie. Op zaterdag 30 maart 2019 bent u op elf locaties in de gemeente welkom voor het afhalen van compost; een bedankje voor u van de gemeente voor het scheiden van uw gft. De actie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tal van vrijwilligers.

De gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel bedanken de inwoners met de Compostdag voor het scheiden van hun gft. Door gft apart te houden, vermindert de CO2-uitstoot, behouden we grondstoffen en zijn de verwerkingskosten lager. Het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene container wordt omgezet in groene energie en compost. Dit gft-compost krijgt u cadeau tijdens de Compostdag op zaterdag 30 maart! Het is een nuttige bodemverbeteraar voor de tuin.

Zo werkt de actie

Tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u op een van onderstaande locaties maximaal vijf zakken met 20 liter gft-compost gratis afhalen. Dit op vertoon van uw grofvuil- of milieupas. Voor deze actie geldt op=op.

Vrijwilligers

De actie is mede mogelijk door de inzet van vrijwilligers van tal van (sport)verenigingen en kerken. Onze hartelijke dank aan alle vrijwilligers!

Let op!

  • U kunt alleen compost meenemen voor uw eigen huishouden. Vertoon van uw grofvuil- of milieupas is verplicht. Wilt u compost meenemen voor buren of familie? Dat kan alleen als uw buurman, buurvrouw of familielid zelf meekomt en een eigen pas toont.
  • Op de locaties Foenix Kringloopwinkel, Molenmakershoek 7 en Parkeerplaats Boogschutterstraat t.o. nr 60 in Apeldoorn wordt dit jaar geen compost uitgedeeld. Graag verwelkomen wij u op een van de andere 11 uitdeellocaties in de gemeente Apeldoorn.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws